Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
22 Nov 2021

Marco Montegrossi: ‘We are just getting started: we want more, we aim HIGHER’

“I was completely blown away by the wines I tasted at Rocca di Montegrossi this year. Proprietor Marco Ricasoli Firidolfi turned out some of the most brilliant wines of his illustrious career.

Readers will want to be on the lookout for Ridolfo, a new Cabernet Sauvignon/Pugnitello blend. I would have never guessed these varieties could play well together, but under Ricasoli's hand, they most certainly do. As for the other wines, they are all stellar. I would be thrilled to own them.” A.G.

Dit schreef Anotion Galloni na zijn bezoek in juni over Montegrossi. Drie maanden later had ik exact dezelfde ervaring. Op reis met drie sommeliers hadden we een proeverij van de nieuwe jaargangen. Met die soms in je nek wil je natuurlijk indruk maken. Dus alleen het beste is goed genoeg en ineens blijken alle wijnkaarten een andere limiet te hebben. Nou zo’n reis dus. Marco had twee proefglaasje nodig om ons helemaal stil te krijgen. En dat waren nog maar zijn gewone Chianti classico ’18 en ‘19 – hij haat me als ik zeg de ‘gewone’ – zelf noemt hij het zijn flagship Chianti classico. Gelijk heeft hij, niets gewoons aan deze wijn.

Marco heeft zijn eigen niche gevonden met wijnen die tegelijk krachtig en stoer zijn én heel elegant, altijd loepzuiver en modern maar op een tijdloos klassieke wijze. Wijnen ook die de tand des tijds moeiteloos weerstaan en zich vaak na tien of zelfs twintig jaar in de kelder beter tonen.

Terug naar de proeverij. Er was een wijn waarvan ik nu al durf te zeggen dat het dé wijn van het jaar was. San Marcellino 2016 is de mooiste ooit gemaakt. Vaak als ik een wijn proef schrijf ik van alles op - dit zijn de wijnen die ik niet koop. Heel soms schrijf ik niks op – alles valt op zijn plaats. De San Marcellino is zo’n wijn – in plaats van de te schrijven keek ik naar mijn reisgenoten. De verrukking in hun ogen bevestigde mijn ervaring: dit is een heel grote wijn. Hij is nog veel te jong maar verslavend lekker.

Helaas zijn er van deze wijn maar 300 flessen beschikbaar. Ik had ze die middag gelijk aan horeca kunnen verkopen, maar ik heb 150 flessen achtergehouden voor u.

De San Marcellino komt eind november naar Nederland. Ik hoop ‘m de eerste week van december 2021 uit te kunnen leveren. Bestel nu!

Oh ja en dan de Ridolfo 2015. Dit is een nieuwe wijn van Montegrossi die alleen op Magnum uitkomt. Marco is er heel trots op. Ik heb 12 Magnums kunnen bemachtigen. Het is een cuvée van Pugnitello en Cabernet Sauvignon. Heeft zeker nog vijf jaar kelder nodig. Bestel hier!

Klik hier voor de andere wijnen van Montegrossi.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »