Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Chianti Classico DOCG 2020

Chianti Classico DOCG 2020

€22,00
op voorraad
Rocca di Montegrossi's Flagship wijn komt hierin duidelijk naar voren. Het zijn wijnen die tegelijk krachtig en stoer zijn én heel elegant, altijd loepzuiver en modern maar op een tijdloos klassieke wijze.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Flagship omdat de stijl van Rocca di Montegrossi hierin duidelijk naar voren komt. Het zijn wijnen die tegelijk krachtig en stoer zijn én heel elegant, altijd loepzuiver en modern maar op een tijdloos klassieke wijze. Wijnen ook die de tand des tijds moeiteloos weerstaan en zich vaak na tien of zelfs twintig jaar in de kelder beter tonen

De Chianti Classico Rocca di Montegrossi, bestaat uit ongeveer 90% Sangiovese en 10% Canaiolo en Colorino , het zoals Marco Montegrossi zegt zijn Flagship wijn en wordt elk jaar geproduceerd.

De rijping vindt grotendeels plaats in Allier eikenhouten vaten gedurende een periode van 12 tot 14 maanden. Gebotteld zonder filtratie, rijpt het nog 6 maanden in de fles voordat het op de markt wordt gebracht. In het glas toont het een helder robijnrood, met duidelijke violette reflecties en fruitige aroma's, vooral van kleine bessen en zwarte kers.

Harmonisch, met een goede structuur, hartig en licht tannine, het is een wijn die gemakkelijk 10 tot 20 jaar kan rijpen.

Lekker bij: met een sappig stuk gebraden of gegrild vlees, wildgerechten en rijpere kazen. En uiteraard de BISTECCA FIORENTINA.

Land van herkomst Italië
Gebied Toscane
Producent Rocca di Montegrossi
Druif Sangiovese
Kleur Rood
% 13,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L