Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Chianti Classico San Marcellino DOCG 2016

Chianti Classico San Marcellino DOCG 2016

€55,00
op voorraad
Elegant fruit ingepakt in rond, vol hout doet de rijpe tannine eer aan in deze wijn uit één enkele superwijngaard. De wijn wordt alleen geproduceerd in geweldige jaargangen, met behulp van de beste druiven
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Elegant fruit ingepakt in rond, vol hout doet de rijpe tannine eer aan in deze wijn uit één enkele superwijngaard en vandaar sinds 2010 drager van de nieuwe en hoogste kwalificatie in Chianti classico: Gran Selezione! De volledige naam voor deze is "Chianti Classico Gran Selezione DOCG Vigneto San Marcellino". Deze is zo lang dat hij niet goed paste in de kop van de website. 

Deze wijn wordt alleen geproduceerd in geweldige jaargangen, met behulp van de beste druiven geselecteerd uit de San Marcellino-wijngaard die de kerk van San Marcellino in Monti in Chianti omringt.  Een gebied van ongeveer 7 hectare waar Sangiovese (waarvan 1,5 hectare 50 jaar oud is) worden vergezeld door 0,9 hectare Pugnitello, een oude inheemse Toscaanse druif die perfect past bij Sangiovese waardoor de kleur, structuur en aroma's naar voren komen. Sinds 2006 bevat de cuvée van San Marcellino ongeveer 5% Pugnitello. De wijn rijpt ongeveer 24 maanden in medium toast barriques van Allier.

Gebotteld zonder filtratie om zijn kwaliteiten van elegantie en finesse intact te houden, rijpt het 24 maanden in de fles voordat het op de markt wordt gebracht. Helder robijn van kleur, het heeft ruime, complexe en omhullende aroma's waar fruitige tonen van framboos en bloemige noten van violet opvallen, evenals duidelijke kruidige en minerale tonen.

San Marcellino heeft een uitstekende structuur, met stevige maar elegante tannines vergezeld van een lichte harmonische smaak. Het is een wijn met een goede balans en een lange persistentie. Het bereikt zijn hoogtepunt van rijping tussen 15 en 20 jaar

Lekker bij: gangen met sterke smaken op basis van rood vlees, truffels, wild en oude kazen

17 pnt in Perswijn 4/23

Geur: rijp rood fruit, kruidig, zoethout, gedroogde bloemen, fraai
Smaak: erg mooi, heel intens, tannine, kracht, fris, lang

Land van herkomst Italië
Gebied Toscane
Producent Rocca di Montegrossi
Druif Sangiovese
Kleur Rood
% 15 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L