Leeftijdsverificatie met iDIN

Wijn bestellen op een website mag in Nederland volgens de wet alleen als je 18 jaar of ouder bent. Jongeren lopen namelijk een groter risico om door het drinken van alcohol in de problemen te komen. Een glaasje wijn drinken moet wel leuk blijven.

Drink bewust, 18+

Bij Eck en Maurick willen we zeker weten dat onze klanten 18 jaar of ouder zijn. Wil je online bij ons bestellen? Dan vragen we je je leeftijd online te verifiëren via iDIN. Hierbij maak je gebruik van de veilige en vertrouwde inlogmethode van jouw bank.

Algemene informatie

iDIN is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse banken dat Eck en Maurick de mogelijkheid biedt om klanten veilig en gemakkelijk online te laten inloggen, zich te identificeren of hun leeftijd te verifiëren. iDIN bouwt voort op de technologie van het alom bekende betaalmiddel iDEAL, en de jarenlange ervaring die banken hebben met online beveiliging en identificatie. Het werkt eenvoudig: omdat een bank al geverifieerde gegevens heeft van u, kunnen deze ook gebruikt worden bij externe partijen. En dit zonder dat daarbij de privacy van u wordt geschonden. In het geval van leeftijdsverificatie deelt de bank – met uitdrukkelijke toestemming van u – eenmalig of u ouder bent dan 18 of niet. Die informatie wordt alleen gebruikt om de leeftijd te verifiëren, niet voor andere toepassingen. Eck en Maurick slaat deze informatie niet op.