Over ons

Eck en Maurick importeert uitsluitend Italiaanse wijnen direct van de boer. We doen dit al bijna dertig jaar. In die jaren hebben we veel ervaring opgedaan en een uitgebreid netwerk opgebouwd in Italië.

Specialisatie

Deze specialisatie is geen overbodige luxe in een land dat zo rijk is aan druivensoorten en waar op zo veel verschillende plekken op zo'n hoog niveau gewerkt wordt. Waren het van oudsher Piemonte en Toscane waar de goede wijn vandaan komt. Nu wordt er in elke regio in Italië interessante wijn gemaakt.

Producenten

Onze producenten behoren tot de top van hun regio. We werken het liefst met kleine bedrijven, waarbij de eigenaar ook de wijnmaker is. Zo vinden wij karaktervolle wijnen die zich onderscheiden van de industriële massa-wijn.

Assortiment

In ons assortiment vindt u alle belangrijke Italiaanse druiven en regio's terug. Ik zeg met nadruk "Italiaans" omdat wij als Italië-specialist natuurlijk niet op zoek naar zijn naar de zoveelste Chardonnay. We hebben gekozen voor een heel breed assortiment en biedt u dus geen tien verschillende Chianti's. Maar wel een staalkaart van wat er in Italië aan goede wijn gemaakt wordt.

Peter Smits

Sinds 2002 is Eck en Maurick van Peter Smits. Hij heeft de WSET Diplome Course gedaan (SVEN 4). Verder heeft hij een master in Franse taal- en letterkunde en in Wijsbegeerte. Peter is sinds 1994 werkzaam voor Eck en Maurick en heeft het bedrijf in 2002 overgenomen. Johannes Beentjes toenmalig woonachtig in Eck en Wiel is Eck en Maurick gestart in 1977. Johannes zijn liefde voor Italiaanse wijn is overgeslagen op Peter en dit heeft geresulteerd in een door de wol geverfde specialistische importeur van uitsluitend Italiaanse wijnen.

Eck en Maurick levert aan particulieren, horeca, slijterijen en bedrijven.