Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
07 Oct 2021

Tijdloze wijnen uit Montalcino

 

Castello Tricerchi

wauw wat een sensatie

Castello Tricerchi is al 17 generaties in bezit van dezelfde familie. Naar verluid zijn ze nog steeds niet van adel. Wat daar fout gegaan is wie, zal het me ooit vertellen? Verder zal het ze aan weinig ontbroken hebben als belastingheffers aan de noordelijke toegang tot Montalcino.

Nog zo iets raars: hoe kan een familie die al sinds 1441 over wijngaarden en kelders beschikt toch ineens zomaar de ‘new kid on the block’ zijn? Dit komt omdat ze tot 2013 de druiven verkochten aan een andere wijnmaker.

Wanneer ze gestopt zijn met zelf wijnmaken, weet ik ook niet, maar belangrijker is dat ze in 2013  weer begonnen zijn. En dat is niet onopgemerkt gebleven! Het komt dan ook niet vaak voor dat er een nieuwe producent op de markt komt met historische wijngaarden in bezit. Als dit prachtige fruit dan ook nog eens wordt overgelaten aan een wijnmaker van het formaat Maurizio Castelli - hij is bekend als ‘vroedpersoon’ van enkele van de  modernste klassieke expressies van Sangiovese - dan wordt iedere wijn nerd nieuwsgierig.

Wij dus ook. In het voorjaar liet ik een doosje opsturen. Ik werd op slag verliefd op de Rosso di Montalcino. Dit is de Sangiovese waar ik al zo lang naar op zoek ben: de tannine is ongelooflijk rijp en krast niet maar streelt, het rode fruit is kraakvers en geeft de wijn sappigheid. Het is een Sangiovese met veel smaak maar zonder spierballenvertoon. Pure elegantie. Niets slechts over de Brunello 2016, maar wat jammer dat hij nog zo jong is.

In september was ik eindelijk weer in Italië, het eerste en meest verwachtingsvolle bezoek was aan Castello Tricerchi. Op de foto’s is het schitterend, in het echt mooier. Ik kwam echter om wijn te kopen, dus heb ik stoïcijns het uiterlijk vertoon genegeerd om me in een van zonlicht verstoken, diep in het kasteel verstopte, koele kamer aan een uiterst serieuze proeverij van alle wijn te zetten. Daar werd ik heel blij van. De eerste indruk werd overtuigend bevestigd. En nu ben ik heel trots deze wijnen aan te kunnen bieden.

 

 

Vanzelfsprekend hebben we een introductie aanbieding voor u. U als vaste klant ontvangt van 07-10-2021 tot en met 24-10-2021 6 flessen voor de prijs van 5, bestel er 6 betaal er 5. Heeft u nog nooit iets bij ons gekocht en u wilt gebruikmaken van deze actie neem dan contact met ons op via [email protected]

Castello Tricerchi
Rosso di Montalcino
DOCG 2018

Bestel hier.....

 

Castello Tricerchi
Brunello di Montalcino
DOCG 2015 / 2016

Bestel hier 2015.....
Bestel hier 2016.....

De wijnen zijn deze week binnen gekomen en we hebben niet verschrikkelijk veel brunello's. Het is wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »