Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Ribolla Opoka Cru 2016

Ribolla Opoka Cru 2016

€42,95
op voorraad
Simcic maakt een classic en een selectie-lijn. De Opoka Cru zijn gemaakt van de beste en oudste wijngaarden. In bijzondere jaren gaat het beste fruit van de verschillende 'cru' in de Opoka-wijnen. Opoka staat voor de grondsoort (ponca in het Italiaans) mi
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Simcic maakt een classic en een selectie-lijn. De Opoka Cru zijn gemaakt van de beste en oudste wijngaarden. In bijzondere jaren gaat het beste fruit van de selectie-lijn in de Opoka-wijnen. Opoka staat voor de grondsoort (ponca in het Italiaans) mineraalrijke kleibodem.

Deze Ribolla heeft 16 dagen in contact met de schillen gegist op een betonnen ei van 1000 liter. De gisting komt spontaan tot stand. Na 16 dagen worden de druiven geperst waarna de wijn nog 12 maanden in het betonnen ei heeft gerijpt en daarna 10 maanden op tonneaux. 

Het resultaat is een rustieke wijn die gedronken moet worden want pas in de mond komt de geweldige balans tussen rijkheid en frisheid, elegantie en kracht naar voren.

 

Lekker bij: wit vlees, verse geitenkaas, viscarpaccio, groentegerechten (rizi bizi, pasta met basilicum), rauwe zalm, frisse salades met kruiden en fruitsalades met munt

Land van herkomst Slovenië
Gebied Goriška brda
Producent Marjan Simčič
Druif Ribolla
Kleur Wit
% 13 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L