Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pinot Grigio Cru IGP 2022

Pinot Grigio Cru IGP 2022

€25,75
op voorraad
Schilcontact voegt altijd iets aan de wijn toe in deze Pinot Grigio Cru is dat vooral smaak en body. De wijn heeft structuur en een veel rijkere smaak dan een bleke Pinot Grigio. De 2022 koppelt hier een onverwachte en enorm verfrissende ziltheid aan.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Pinot Grigio kan in sommige supermarktuitvoeringen nog wel eens een grijze muis zijn, maar verder is hij eigenlijk altijd eerst blauw en dan wit. Gelukkig zien we ook steeds vaker een mooie koperkleurige of Ramato zoals ze in Friuli zeggen.

Pinot Grigio is een blauwe druif waar vooral witte wijn van wordt gemaakt. Echter na een klein beetje schilcontact gaat de wijn blozen: Ramato. In Friuli geldt Ramato overigens gewoon als wit, zoals Cerasuolo geen rosé is.

Schilcontact voegt altijd iets aan de wijn toe in deze Pinot Grigio Cru is dat vooral smaak en body. De wijn heeft structuur en een veel rijkere smaak dan een bleke Pinot Grigio. Het is niet toevallig dat de 2018 pas in 2020 uitkomt; het is een wijn die wat tijd nodig heeft om zich te ontvouwen.

Van grapefruit, tot rozenbotel naar de kust; in de mond vol en zacht, met een spanning die nie wordt gedragen door de zuren maar door een soort ziltigheid, lang.

De Pinot Grigio CRU ondergaat een spontane fermentatie in contact met de schillen van de druiven (maceratie) gedurende 8 dagen in conische eikenhouten vaten van 2500 liter (tino). Onder zachte pneumatische druk. De rijping is 12 maanden op de droesem in conisch gevormde eikenhouten vaten van 2.500 liter

Lekker bij: vanwege zijn complexe structuur raden we aan om het te combineren met een breed scala aan gerechten - van koude voorgerechten tot lente-zomerpasta, uitstekend bij zeevruchtengerechten, en niet te pittige Aziatische, Thaise en moderne Japanse gerechten

Land van herkomst Slovenië
Gebied Goriška brda
Producent Marjan Simčič
Druif Pinot Grigio
Kleur Wit
% 14 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L