Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Colle Grimaldesco Montefalco Sagrantino DOCG 2004

Colle Grimaldesco Montefalco Sagrantino DOCG 2004

€45,00
op voorraad
2004. Sagrantino is een druif waar je monsterlijke wijnen van kunt maken. Het zou onzin zijn hier van elegantie te spreken: dit is brute kracht. Sagrantino is een wijn die jaren meegaat. In die zin is deze 2004 nog een jonkie.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Sagrantino heeft enorm rijpingspotentieel en geeft heel stevige, vlezige wijnen. De beste levert een voortreffelijk samenspel op van fruit, kruidige tonen en geraffineerd in de wijn verwerkte tannine. Beste rode wijn uit Umbria volgens Perswijn!

Colle Grimaldesco is het merk dat Tabarrini reserveert voor hun wijnen van de hoogste kwaliteit, die het product zijn van de nauwkeurige en compromisloze zorg en aandacht van het bedrijf.

De Colle Grimaldesco Montefalco Sagrantino is een ontzettend aantrekkelijke wijn die tegelijk heel typisch en heel open en stralend is. Stevige maar schitterend uitgebalanceerde tannine en donker fruit. In het glas ontwikkelen zich hinten van zoethout, teer en medicinale kruiden en voegen zo meer complexiteit toe. De Colle Grimaldesco is een opulente wijn maar nooit over the top.

Het is een winnaar van Tabarrini, 93 punten." - Robert Parker

Need we say more....

De vinificatie is meer dan een maand weken op de schil. Vervolgens gaat ze 36 maanden in eiken vaten waarna er nog een rijping van 12 maanden op de fles plaats vindt.

Lekker bij: geroosterd - en gestoofd vlees, fijn wild en gerijpte kazen.

Land van herkomst Italië
Gebied Umbrië
Producent Tabarrini
Druif Sagrantino
Kleur Rood
% 14,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L