Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Campo alla Cerqua Montefalco Sagrantino DOCG 2012

Campo alla Cerqua Montefalco Sagrantino DOCG 2012

€45,00
op voorraad
Campo alla Cerqua is volgens sommigen de meest toegankelijke Sagrantino, dat neemt niet weg dat het een heel geconcentreerde spicey wijn is met enorm veel kracht. In vergelijking met de oudere Sagrantino Grimaldesco op deze site kun je heel goed Tabarrini
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

De bodem van de Cerqua-wijngaard is stenig, losser en lichter dan Grimaldesco of Macchie en ligt op het oosten. De wijn wordt gerijpt in grote vaten waardoor deze Sagrantino eleganter is dan wellicht alle andere uit de regio van Montefalco. Het is een ontspannende wijn, druipend van mineraliteit, die de individuele identiteit van de wijngaard benadrukt en resulteert in een vrolijke en zeer aromatische complexiteit. Niet minder dan vier jaar na de oogst op de markt gebracht.

De vinificatie is meer dan een maand weken op de schil. Vervolgens gaat ze 36 maanden in eiken vaten waarna er nog een rijping van 12 maanden op de fles plaats vindt.

De kleur is robijn rood met granaatappel tinten. De geur is rijk en complex, met geuren van rijp rood fruit, zoete kruiden en geroosterde tonen. De smaak is evenwichtig, warm, tanninerijk en met een goede frisheid.

Lekker bij: geroosterd - en gestoofd vlees, fijn wild en gerijpte kazen.

Land van herkomst Italië
Gebied Umbrië
Producent Tabarrini
Druif Sagrantino
Kleur Rood
% 14,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L