Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Chardonnay Cru Selection 2021

Chardonnay Cru Selection 2021

€29,50
op voorraad
Machtige, rijke wijn! Twee dagen op de schil vergist in grote houten vaten en 21 maanden houtrijping grote vaten.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Diep goudgeel, met minerale geuren. Vettig, doet denken aan de geuren van gedroogd fruit en honing, brood en gesmolten boter. In het glas ontwikkelt het snel zijn vermogen, met een lichte lijn van vanille. Nadert een zoute smaak, met eindloze afdronk. Een prestigieuze wijn, met een uitstekend bewaarpotentieel.

De oogst wordt begin september met de hand geplukt en geselecteerd.
De vinificatie start met spontane gisting in contact met de schil van de druiven (maceratie) gedurende 2 dagen in conische eikenhouten vaten van 3.000 liter, geperst onder zachte pneumatische druk.

Daarna volgt een rijping van 21 maanden in eikenhouten vat van 3000 liter vervolgens rijpt de wijn nog minimaal 2 maanden op fles.

Normaal gesproken schrijven wij "Lekker bij:" maar bij deze wijn kunnen we er een alinea aan wijden. Dus Lekker bij: Chardonnay , een wijn met een volle body, wordt aanbevolen bij gerechten vol smaak, waaronder die met een vrij sterke smaak op basis van paddenstoelen, mosselen en truffels (pasta, rijst, gnocchi of polenta), rijke zeevruchten en vetvrij vlees (eendenborst, lamsvlees, kip), met diverse kruiden- of roomsausen of foie gras.

Land van herkomst Slovenië
Gebied Goriška brda
Producent Marjan Simčič
Druif Chardonnay
Kleur Wit
% 13 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L