Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Teodor Bianco Cru IGP 2016

Teodor Bianco Cru IGP 2016

€24,50
op voorraad
On typische Collio Bianco, maar dan uit Slovenië van Ribolla, Pinot Grigio en Friulano. De Ribolla zorgt voor de romige structuur, de Pinot en de Friulano verrijken het aroma met fruit en kruidigheid.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Intens rijke, goudgele kleur. Een elegante fruitige wijn, met een geurige hint van gedroogde bloemen en beboterde toast, gecombineerd met een lichte noot van vanille. Deze blend is gebaseerd op Ribolla, de meest traditionele druivensoort in de regio Brda - daarmee weerspiegelt het het beste van het regionale terroir. De Teodor is vrij elegant, rijk en romig, omdat het wordt gerijpt in verschillende soorten vaten die het beste bij elke individuele druivensoort passen. Door de wijn op de gist te laten, krijgt de Teodor zijn  zeer minerale karakter. Een lange, warme, aangenaam afdronk is kenmerkend voor een goede Ribolla.

De vinificatie gebeurt per druivensoort, de ribolla gaat met huidcontact (maceratie) 8 dagen in conische eikenhouten vaten van 3.000 liter (tino). De Sauvignonasse en Pinot Grigio gaat per druivensoort met huidcontact (maceratie) 2 dagen in roestvrijstalen tanks van 2500 liter.

De Ribolla gaat daarna 23 maanden in grote eikenhouten vaten (tino). De Sauvignonasse en Pinot Grigio gaan 23 maanden in eikenhouten vaten van 500 liter (tono). De wijn wordt geblend voor het bottelen.

De Teodor heeft een uitstekend verouderingspotentieel van vijftien jaar of meer.

Lekker bij: groente- en gevogeltegerechten (bijv. eend) of klein wild; uitstekend bij vis of scampi's; risotto of pasta met truffels en kaas van gemiddelde leeftijd

Land van herkomst Slovenië
Gebied Goriška brda
Producent Marjan Simčič
Druif Ribolla
Kleur Wit
% 13,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L