Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Barbaresco DOCG 2020

Barbaresco DOCG 2020

€53,00
op voorraad
Toen we begonnen in 2019 met deze Barbaresco was hij hij binnen 2 weken uitverkocht. Wat een geweldige wijn. De smaak is rijk, elegant, levendig. Een elegante smaaksensatie en finesserijke diepgang. Max 3 flessen per persoon.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Francesco Versio is een van de meest veelbelovende gezichten van het Barbaresco-panorama en zijn Barberesco is het resultaat van de assemblage van druiven van verschillende wijngaarden.

De wijngaarden van Francesco liggen in het gebied van Barbaresco, van de wijngaarden van San Cristoforo, Currà, Rombone en Starderi.

Rijke aroma’s van zoete kers, rozenblaadjes, zoethout, kruiden en leder. De smaak is rijk, elegant, levendig. Een elegante smaaksensatie en finesserijke diepgang.

Francesco fermenteert zijn Barbaresco in staal zonder toegevoegde gisten met ongeveer 25 dagen maceratie en 15 maanden rijping in een groot vat van 20 hectoliter en twee gebruikte tonneaux van 500 liter. 

Lekker bij: wild, gevogelte, gestoofd - en gegrild vlees en gekruide of pittige kazen. Bij rijke en krachtige voorgerechten, op basis van witte truffels en eekhoorntjesbrood.

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Francesco Versio
Druif Nebbiolo
Kleur Rood
% 14,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Nee
Inhoud 0,75L