Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Langhe Nebbiolo DOC 2021

Langhe Nebbiolo DOC 2021

€26,90
op voorraad
De Langhe Nebbiolo van Francesco Versio is een rode wijn van Nebbiolo-druiven, voor het eerst geproduceerd in deze jaargang 2018. Vergist in staal met korte maceratie, rijpt 6 maanden in grote vaten en nog eens 10 maanden in beton. Francesco zoekt naar dr
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

In 2013 maakte hij de eerste vintage van Barolo gebotteld onder zijn naam - van het kleine landgoed van zijn familie in Neive in Barbaresco. Ze hebben twee kleine percelen met oude wijnstokken: een in de wijngaarden van San Cristoforo, geplant in 1969; de andere, Currà, nog ouder, ligt onder San Cristoforo. Beide liggen op het zuidwesten en kijken uit op het dorp Barbaresco.

Francesco maakt kleine hoeveelheden van zijn wijnen in de garage van zijn familie, met slechts één roestvrijstalen tank en grote Stockinger-botte, zeer traditioneel gemaakt.

Een deel van de Nebbiolo druiven van deze wijn komt van wijnstokken die in 2015 in de Currà cru zijn geplant, het andere deel in plaats daarvan van het jongere deel van de wijngaard in de Starderi.

Lekker bij: risotto, Piemontese gemengde frituur, marengo-kip,  fondue, vitello tonnato en Alba-truffel

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Francesco Versio
Druif Nebbiolo
Kleur Rood
% 13 % vol.
Hout gehad Nee
Biologisch Nee
Inhoud 0,75L