Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Volturno Sabbie di Sopra il Bosco Collezione Privata IGT 2016

Volturno Sabbie di Sopra il Bosco Collezione Privata IGT 2016

€55,00
op voorraad
Sabbie di sopra il Bosco R12 2012 is het hoogtepunt van het project Nanni Copé. De R12 heeft dezelfde basis als de gewone Sabbie di Sopra ’12, maar een veel langere rijping in hout en fles ondergaan.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

We bevinden ons in het bovenste Caserta-gebied, tussen het Matese-massief en het Taburno-massief, de zee op ongeveer dertig km afstand en de Volturno-rivier die in dit gebied stroomt. Het gebied is prachtig, bijna ongerept, met wijngaarden die worden afgewisseld met bossen, met lichte en steile hellingen, bodems die ons een glimp laten opvangen van hun zanderige (en dus zeer drainerende) oorsprong: hier vinden we een fantastisch wijngaardperceel, genaamd en genoemd , Vigna Sopra il Bosco. Deze wijngaard heeft een oppervlakte van ongeveer twee bij een halve hectare en is gelegen op een hoogte van 215 meter boven de zeespiegel, met een noordwestelijke ligging.

Sabbie di sopra il Bosco R12 2012 is het hoogtepunt van het project Nanni Copé. De R12 heeft dezelfde basis als de gewone Sabbie di Sopra ’12, maar een veel langere rijping in hout en fles ondergaan. De 2012 was een goed jaar en door deze wijn zo’n zeven jaar achter te houden laat hij zien hoe mooi ze rijpt. Hout en fruit zijn perfect geïntegreerd door de lange rijping. De mond is vlezig en sappig. Een grote wijn waar er maar zo’n 2000 van gemaakt zijn.

Houdbaarheid minstens 30 jaar.

De Volturno Sabbie di Sopra il Bosco R12 IGT bestaat uit Pallagrello Nero 90%, Aglianico 5%, Casavecchia 5%. De 30 jaar Casavecchia komt van niet-geënte wijnstokken met een leeftijd van ongeveer anderhalve eeuw. Fermentatie en maceratie in stalen vaten; malolactische gisting in 500 liter tonneaux.  Rijping in nieuwe 25% en gebruikte 75% tonneaux gedurende veertig maanden. Verfijnt nog veertig maanden op fles. Is ongefilterd.

De frisheid, gecombineerd met de explosieve sappigheid en de zachtheid van de tannines, vraagt om een serveertemperatuur die niet hoger is dan 17 °. De Volturno Sabbie di Sopra il Bosco R12 IGT werd geproduceerd in een zeer genereus jaar, zowel kwalitatief als kwantitatief. Het is de eerste en waarschijnlijk de enige release van deze wijn. 

Donkere en intense robijn. Bijzonder balsamico sobere neus, tonen van tijm, salie, bloedsinaasappel en hints van hars. Dan paars, zure kers en rokerige nuance. Wanneer geproefd, toont het jeugdigheid in de uitgesproken zuurgraad die de samengestelde en onberispelijke structuur ondersteunt. De dichte en diffuse tannines omsluiten een beeld van grote harmonie. Verfijnde wijn met een diepe en mariene afdronk.

Lekker bij: tja deze mag u invullen....

Land van herkomst Italië
Gebied Campanië
Producent Nanni Copè
Druif Pallagrello Nero, Aglianico
Kleur Rood
% 13,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L