Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Limoncello

Limoncello

€25,00
op voorraad
Limoncello is een likeur op basis van citroenschillen. Het lekkerst ijskoud als digestief, maar ook heel geschikt om mee te mixen.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Tot een goede twintig jaar terug bestond Limoncello eigenlijk alleen als huisvlijt product. Afkomstig van een tante of opa die een partijtje maakte en dat deelde met de familie. En heel belangrijk: die tante of opa moet natuurlijk wel van de Costa Amalfitana komen, anders is het niks waard. Want alleen daar zijn de citroenen goed genoeg om er een lekker drankje van te maken zonder industriële aromastoffen. De meeste grote producties vind ik te zoet, te chemisch, te branderig, gewoon niet lekker. De limoncello van Amato komt heel dicht in de buurt van een huisgemaakte Limoncello.

De citroenschillen komen van Ischia. Deze geven een heel intense citrusnoot. De citroenen worden met de hand geschild opdat er geen witte onderschil meegaat in de inweking. Het gele gedeelte geeft zest, het witte bitters. Daarna gaan de gele schillen in een bijna 100% pure alcohol. Na twee weken worden de schillen uit de alcohol gehaald en gedistilleerd. Dit destillaat wordt aan de likeur toegevoegd. Amato is hiermee uniek, niemand anders doet dit en het draagt zeker bij aan de intensiteit van de smaak. Daarna wordt de alcohol verdund met onthard water en gaat de suiker erbij. Het eindproduct wordt niet gefilterd en is daarom een beetje troebel: er zweeft nog wat citroenschil in.

Amato voegt geen aroma’s en kleurstoffen toe, mocht u eventueel wat olie op de Limoncello zien drijven dan zijn dat de essentiële oliën uit de citroenschil zelf.

Lees wat Onno Kleyn van onze Limoncello vindt in zijn grote limoncello test uit 2012.

U bewaart de Limocello in de diepvries en ijskoud is ze het lekkerst!

Land van herkomst Italië
Gebied Campanië
Producent Distilleria Amato
Druif Citroenen
Kleur Geel
% 33 % vol.
Hout gehad Nee
Biologisch Nee
Inhoud 0,70L