Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Barolo Commune di Serralunga d'Alba DOCG 2020

Barolo Commune di Serralunga d'Alba DOCG 2020

€43,50
op voorraad
Barolo samengesteld uit verschillende cru van Serralunga. Serralunga staat voor kracht en machtige tanninestructuur, dat heeft deze wijn beslist, toch is ze al heel toegankelijk.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Deze Barolo zou je als de instapper kunnen zien maar eigenlijk is dit dé Barolo. Tegenwoordig denken we dat ‘cru’ of ‘single vineyard’  je-van-het is – maar ik heb daar zo mijn bedenkingen bij. Want van oudsher werden de verschillende cru gemengd om tot de beste wijn te komen. Een beetje fruit uit de ene wijngaard wat kleur uit de andere etc., dat klinkt toch veel voor de hand liggender dan alles per wijngaard in een fles te stoppen? Daarom ben ik ook zo blij met deze Barolo Serralunga: ze combineert het beste van verschillende cru die allemaal samen het karakter van Serralunga vormen. In de neus een waaier aan geuren van sinaaszest, naar rood fruit, tot gedroogde bloemen en specerijen. Serralunga staat voor kracht en machtige tanninestructuur, dat heeft deze wijn beslist, toch is ze al heel toegankelijk. Fijne tannine, mooie zuren en fruit, maken dat deze Barolo nu al heel lekker drinkt.

De Nebbiolo komt van de wijngaarden San Bernardo, Ornato, Parafada, Serra en Gabutti, allemaal binnen de gemeente Serralunga d'Alba. De grond bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei. De druiven worden uiteraard met de hand geplukt.

De neus wordt gekenmerkt door de verscheidenheid aan aroma's, van sinaasappel tot gedroogde bloemen, tot tonen van tabak en hints van perzik en framboos. De smaak is vol en goed gestructureerd, gekenmerkt door krachtige tannine. Een overzicht van de onderscheidende elementen van een klassieke Barolo.

Lekker bij: geroosterd vlees en gestoofd vlees, wild, oude kazen

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Palladino
Druif Nebbiolo
Kleur Rood
% 15 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Nee
Inhoud 0,75L