Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Umbria Sangiovese Riserva Piantata 2018

Umbria Sangiovese Riserva Piantata 2018

€25,00
op voorraad
Umbria staat vooral bekend als de boerse broer van Toscane, verrassend om hier een Sangiovese te vinden die in elegantie veel van zijn 'nobeler' noorderburen overtreft. Piantata biedt de perfecte balans tussen alcohol, tannine, zuren en smaakintensiteit.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Umbria staat vooral bekend als het boerse broertje van Toscane, verrassend dus om in deze streek een Sangiovese te vinden die juist in elegantie veel van zijn 'nobeler' noorderburen overtreft.

De Umbria Sangiovese Riserva Piantata 2018 is een natuurlijke wijn. Natuurlijk want van biologisch geteelde druiven, met - op een minieme hoeveelheid sulfiet na - geen toevoegingen. Natuurlijk in de ongekunstelde manier waarop de wijn is gemaakt: in twee soorten houten vaten (een grote voor de gisting en twee kleine voor de rijping), met blote handen (geen voeten). Natuurlijk in het vanzelfsprekende drinkgemak door de perfecte balans tussen alcohol, tannine, zuren en smaakintensiteit. 

Geef de wijn wat tijd om te openen! Het vuurwerk van het begin verdwijnt langzaam, ervoor in de plaats komen vijgenboom, ceder, pruim, kers - het mooie is als de wijn zich dan eenmaal opent ruik je telkens wat anders, cacao, moerbei.

In de mond zacht, licht en veel lengte en heel verteerbaar.

 

 

Land van herkomst Italië
Gebied Umbrië
Producent Cantina Cenci
Druif Sangiovese
Kleur Rood
% 13,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L