Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Langhe Sauvignon Dives DOC 2022

Langhe Sauvignon Dives DOC 2022

€24,75
op voorraad
De Dives vergist en rijpt op hout. Burlotto zou Burlotto echter niet zijn als dit zich uitdrukte in houtaroma's. Het houtgebruik draagt vooral bij aan de vulling en de vollere smaak.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

De Dives is droog, krachtig, rond, fris, uitbundig fruitig, maar ook enigszins rijk en rijp. De wijn is beschaafd opgevoed op eikenhout heeft daardoor een vleugje kruidige vanille. Complex en kristalzuiver. Doet totaal niet onder voor een luxe rijpe Sancerre. Heldere stijl, mineraal, subtiel bittertje aan het eind.

De druiven worden in de huid gemacereerd en gedurende 10 maanden gerijpt in eikenhouten vaten. De wijn is geurig en aromatisch, gekenmerkt door dorstlessende smaken van tropisch fruit, vers gesneden kruiden en citrusschil.

Lekker bij: gebakken vis, rijke pastagerechten en scherpe kazen.

Wat Burlotto zelf zegt over zijn wijn: "Grondstof van haar talent waaruit een model voortkomt van wit, complex en substantieel, maar tonisch en drinkbaar. Het is niet bang voor de tijd; integendeel, hij is een bondgenoot om steeds nieuwe aspecten en accenten van zichzelf te onthullen, zonder ooit afstand te doen van zijn ideaal van harmonie en houding."

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Comm. G.B. Burlotto
Druif Sauvignon Blanc
Kleur Wit
% 13,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Nee
Inhoud 0,75L