-
Gratis verzending vanaf € 95,00.
-
Elke wijn per fles te bestellen.
-
Telefoon: +31-(0)6-47888757
-
Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Etna Rosso "Pignatuni" is een aantrekkelijke wijn met een geurig aroma, elegante smaak en goed bewaarpotentieel. De wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Nerello Mascalese en Nerello Cappuccio, geteeld op een klein perceel van 0,3 hectare op de noordelijke helling van de Etna, 750 meter boven de zeespiegel. In 1960 werden hier wijnstokken van beide variëteiten aangeplant, op vulkanische bodems met een mengsel van zwart puimsteen en vulkanische as. De wijngaard wordt op biologische wijze verbouwd. De oogst wordt handmatig verzameld in de eerste tien dagen van oktober.
Maceratie op de huid en fermentatie met natuurlijke gist duren ongeveer 10 dagen. Vervolgens wordt de wijn in Franse eikenhouten vaten geplaatst (20% - nieuw), waar de fermentatie plaatsvindt en 20 maanden rijpt. Voor het bottelen wordt Etna Rosso "Pinyatuni" niet gefilterd, dus na verloop van tijd kan er een natuurlijk sediment op de bodem van de fles verschijnen.
Lekker bij: voorgerechten op basis van hartige sauzen, rood vlees of wild en halfbelegen kazen
Land van herkomst | Italië |
Gebied | Sicilië |
Producent | Le Vigne di Eli |
Druif | Nerello Mascalese |
Kleur | Rood |
% | 14 % vol. |
Hout gehad | Ja |
Biologisch | Ja |
Inhoud | 0,75L |