Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Etna Rosso Pignatuni DOC 2014

Etna Rosso Pignatuni DOC 2014

€33,50
op voorraad
Pignatuni wijngaard ligt iets hoger op de berg en de bodem bestaat hier uit as, vulkanisch zand en veel kleine stenen. In geur en smaak florale tonen en soms zelfs wat geel fruit. Een prachtige elegante wijn. Heeft wel iets weg van een Bourgogne.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Etna Rosso "Pignatuni" is een aantrekkelijke wijn met een geurig aroma, elegante smaak en goed bewaarpotentieel. De wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Nerello Mascalese en Nerello Cappuccio, geteeld op een klein perceel van 0,3 hectare op de noordelijke helling van de Etna, 750 meter boven de zeespiegel. In 1960 werden hier wijnstokken van beide variëteiten aangeplant, op vulkanische bodems met een mengsel van zwart puimsteen en vulkanische as. De wijngaard wordt op biologische wijze verbouwd. De oogst wordt handmatig verzameld in de eerste tien dagen van oktober.

Maceratie op de huid en fermentatie met natuurlijke gist duren ongeveer 10 dagen. Vervolgens wordt de wijn in Franse eikenhouten vaten geplaatst (20% - nieuw), waar de fermentatie plaatsvindt en 20 maanden rijpt. Voor het bottelen wordt Etna Rosso "Pinyatuni" niet gefilterd, dus na verloop van tijd kan er een natuurlijk sediment op de bodem van de fles verschijnen.

Lekker bij: voorgerechten op basis van hartige sauzen, rood vlees of wild en halfbelegen kazen

Land van herkomst Italië
Gebied Sicilië
Producent Le Vigne di Eli
Druif Nerello Mascalese
Kleur Rood
% 14 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L