Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Dolcetto d'Alba DOC 2022

Dolcetto d'Alba DOC 2022

€21,00
op voorraad
Ik houd van deze 'lichte', transparante stijl, het is zo’n wijn waar je op een avond makkelijk een fles van leegdrinkt en je dan in moet houden niet een tweede open te trekken: ingetogen fruit, soepele tannine, laag alcohol en heel veel puur drinkgenot.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Ik houd van deze 'lichte', transparante stijl, het is zo’n wijn waar je op een avond makkelijk een fles van leegdrinkt en je dan in moet houden niet een tweede open te trekken.

Wat Comm. G.B. Burlotto zelf over de wijn schrijft: "Een verzoening van tegenstellingen: het dromerige en het concrete, het populaire en het verfijnde, de gratie van weleer en een ondenkbare kracht, de arbeid en zoetheid die in de naam met elkaar verweven zijn. Goed in het glas van degenen die het gewoon willen drinken, en in dat van degenen die naar het verhaal willen luisteren, kalm en nooit arrogant. Het is de wijn van degenen die haast hebben en degenen die tijd hebben." 

Mooi toch....

Lekker bij: gezouten vlees zoals bresaola, prosciutto crudo, voorgerechten zoals agnolotti, tagliatelle met vleessaus, peulvruchtensoepen, gestoofd vlees of gebakken konijn en jonge of middelrijpe kazen.

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Comm. G.B. Burlotto
Druif Dolcetto
Kleur Rood
% 12,5 % vol.
Hout gehad Nee
Biologisch Nee
Inhoud 0,75L