Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Chianti Classico Riserva Vigna Barbischio DOCG 2018

Chianti Classico Riserva Vigna Barbischio DOCG 2018

€29,75
op voorraad
Fantastische Chianti classico uit een goed jaar. 2018 was niet te warm en niet te droog. Sangiovese fruit, medium body, precies het juiste randje tannine voor de purist. Heeft nog veel toekomst. Heel mooie Sangiovese.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Maurizio Alongi is enoloog maar niet uit een wijnboerenfamilie, dus een gun for hire het grootste deel van zijn leven. Tot 2015, toen hij eindelijk een wijngaard kon kopen, twee eigenlijk. Langs een bospad tegenover het gehucht Barbischio vond hij twee wijngaardjes van in totaal anderhalve hectare eigendom van een oude man die er geen meer puf voor had.

Druiven worden met de hand geplukt, fermentatie met natuurlijke gisten vindt plaats in een roestvrijstalen tank om de fruitsmaken te behouden; de rijping vindt aanvankelijk plaats in Franse eikenhouten vaten van 550 liter, waarvan slechts 15% nieuw, dus de eikensmaak is vrij subtiel en na twee jaar wordt de wijn gebotteld en rust hij een jaar op fles voordat hij wordt vrijgegeven.

De Chianti wordt voor 94% geproduceerd uit Sangiovese, 4% Malvasia Nera en 2% Canaiolo, wat parfum brengt en de Sangiovese een beetje verzacht. Het heeft het typische Chianti Classico-profiel, rood fruit zoals zure kers, rode bes met viooltjes en hartige tonen in de neus en het gehemelte. De eerste scherpe hit van rood fruit versmelt tot een mondvullend en watertandend gevoel, waardoor je naar meer verlangt. Heerlijk.

Lekker bij: lamsvlees, wild, eend, gans, biefstuk en ander rood vlees en gerechten op basis van tomaten

Land van herkomst Italië
Gebied Toscane
Producent Maurizio Alongi
Druif Sangiovese
Kleur Rood
% 14 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L