Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cesanese del Piglio DOCG 2020 Mozzatta

Cesanese del Piglio DOCG 2020 Mozzatta

€53,00
op voorraad
Mozzatta is de eerste wijngaard en wijn van La Visciola en nog altijd de grote trots. Een grote wijn die beter wordt met de jaren en in recente blindproeverijen icoonwijnen achter zich liet.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Cesanese del Piglio is een rode wijn met een rijke en volle smaak. Ze heeft vaak een uitgesproken fruitig karakter, met tonen van rijpe bessen, zoals bramen en zwarte kersen, hints van pruimen en gedroogde vruchten. Deze wijn heeft een lichte kruidigheid, zwarte peper en mediterrane kruiden. De smaak is goed gestructureerd, met zachte tannine en een medium tot volle body met een evenwichtige zuurgraad.

Mozzatta is waar het begon gelegen op zo'n 400 meter boven zeeniveau aan de voet van de Ciociara bergen. Stokken uit de jaren zestig, altijd biologisch bewerkt en sinds 2005 biodynamisch. Mozzatta is nog steeds de trost van la Visciola. Deze wijn heeft van alle wijnen het meest gewicht en complexiteit. Daarom rijpte hij tot aan de 2021 jaargang voor een deel op hout en een jaar langer in de fles. Dit is de laatste Mozzatta met houtrijping.

De oude stokken en biodynamische druiventeelt zorgen ervoor dat het alcoholgehalte relatief laag blijft. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd, waarna ze spontaan vergisten op cementen tanks. Na de gisting heeft een deel van de wijn enkele maanden op hout gerijpt. Na negen maanden gaat de wijn ongefilterd op fles voor een verder rijping van minimaal twee jaar.

Een grote wijn die beter wordt met de jaren en in recente blindproeverijen icoonwijnen achter zich liet.

Land van herkomst Italië
Gebied Lazio
Producent La Visciola
Druif Cesanese
Kleur Rood
% 13.5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L