Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Volturno Rosso Sabbie di Sopra il Bosco IGT 2015

Volturno Rosso Sabbie di Sopra il Bosco IGT 2015

€35,00
op voorraad
Nanni maakte zijn debuut in 2007 en maakt alleen Sabbie di Sopra il Bosco. Al vanaf zijn 2de wijn pronkt het label Sabbie di Sopra il Bosco met uitmuntendheid in alle Italiaanse wijn gidsen, een teken van zijn professionaliteit. Cultwijn eerste klas.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Nanni Copè Sabbie Di Sopra Il Bosco Terre Del Volturno is een uitzonderlijke droge rode wijn. Fris en fruitig in de mond, met terugkeer van mineraliteit en een buitengewone dynamiek. De tannines zijn zijdezacht en de alcohol is perfect geïntegreerd voor een lange afdronk.

Het heeft een grote helderheid met een verrassende transparantie, gezien de structuur. Het biedt veel flexibiliteit aan tafel, serveer bij complexe pastagerechten met rood vlees of past perfect bij varkensvlees. Het kan nu gedronken worden, maar zal in de loop van de volgende 5 tot 10 jaar beter worden met de jaren. Een complexe neus, gelaagd, beweegt van gevoelens van mineraliteit en verse bloemen en ontwikkelt vervolgens een breed scala aan kruiden en rood fruit.

De belangrijkste druif is Pallagrello Nero, een late variëteit met een dikke schil, gekenmerkt door ultrafijne tannines, die wijnen met een sterke persoonlijkheid produceren. Wijnen gemaakt van deze druif werden geserveerd tijdens prestigieuze lunches en diners in Napels door het Huis van Bourbon. Aglianico geeft structuur en zuurgraad aan de wijn. Beide variëteiten worden aangevuld met een klein aandeel Casavecchia van eeuwenoude niet-geënte wijnstokken.

Geproduceerd in Castel Campagnano, in de bovenste regio van Caserta in Campania. Het heeft zeer drainerende zandgronden en de Vigna Sopra il Bosco-wijngaard beslaat 6,2 hectare op ongeveer 700 voet boven de zeespiegel - 25% hellingen met dagelijkse tocht, tussen de Taburno- en Matese-massieven en de zee (30 kilometer verderop).

Het hele proces is gericht op het nastreven van maximale elegantie. Geen overrijping, geen overconcentratie, maar alleen de puurste expressie van edele variëteiten, geteeld op gronden die perfect geschikt zijn voor hoogwaardige wijnbouw.

Oogst: Rij voor rij, soms plant voor plant op basis van het rijpingsniveau van eind september tot half oktober.

Vinificatie: Onder constante temperatuurcontrole, met lange maceraties zonder de dop te belasten, met alleen continu pompen om de drie uur, gedurende 16-18 dagen.

Rijping: 13 maanden, gevolgd door flesrijping gedurende ongeveer 8 maanden.

Proefnotities: Samenhangend robijnrood met een heldere rand. Emblematische aroma's van bosbessen, bessen, iris, lavendel, jeneverbes en schors verfraaid met sierlijke kruiden. Elegant, vol en buitengewoon goed uitgebalanceerd in zachtheid, tanninebinding, zuurgraad en zoute tonen.

Lekker bij: risotto en pasta met vleessaus, geroosterd en gegrild rood vlees, wild en oude kazen

Land van herkomst Italië
Gebied Campanië
Producent Nanni Copè
Druif Pallagrello Nero, Aglianico
Kleur Rood
% 13 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L