Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Volturno Bianco Polveri della Scarrupata IGT 2018

Volturno Bianco Polveri della Scarrupata IGT 2018

€35,00
op voorraad
2018 - Polveri della Scarrupata is een witte wijn met een rode ziel, met behoud van alle elegantie en drinkbaarheid die Nanni Cope' wijnen altijd kenmerken. Het heeft de kracht van Fiano en alle minerale diepte van de oude Asprinio-planten.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Nanni Copé heeft in de wijngaard ook een rij eeuwenoude Asprinio druiven staan. De struiken zijn uitgegroeid tot bomen van een meter of vijf hoog. Zonde om te rooien en dus heeft hij er als afscheidscadeau witte wijn van gemaakt.

De Volturno bianco is dus gemaakt van Fiano druiven in combinatie met Asprinio, deze geven veel frisheid en een rul mondgevoel. De cuvée is heeft een aromatische rijkdom. Net als de rode Nanni Copé ondergaat de witte een houtrijping van één jaar op tonneaux.

Het hout is goed geïntegreerd en draagt bij aan het mondgevoel. De wijn kan eenvoudig 20 jaar bewaard worden. 

De Faino komt van wijnstokken die 4 jaar oud zijn. De Asprinio en Pallagrello Bianco komen van niet-geënte wijnstokken met een leeftijd van ongeveer een eeuw. 

De Volturno Bianco heeft een buitengewone veelzijdigheid, dankzij zijn kwaliteiten van kracht en structuur, maar ook van opmerkelijke zure frisheid. De elegantie, persistentie en uniciteit van het terroir zijn goed bewaard in de wijn.

Lekker bij: rijke visgerechten en kazen van gemiddelde leeftijd, maar ook wit vleesgerechten. 

Land van herkomst Italië
Gebied Campanië
Producent Nanni Copè
Druif Fiano, Asprinio, Pallagrello Bianco
Kleur Wit
% 13 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L