Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Valtellina Superiore DOCG 2019

Valtellina Superiore DOCG 2019

€38,50
op voorraad
Deze Valtelllina verleidt met haar aromatische intensiteit, zowel in de neus als in de mond; ze drinkt vederlicht, heeft fijne zuren en gepolijste tannine.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

De Valtellina Superiore komt van verschillende wijngaarden uit Montagna in Valtellina een dorpje in de provincie Sondrio. De wijngaarden liggen op 450 - 500 m boven zeeniveau. De opbrengst van de wijngaarden is 40 hectoliter per hectare. De most blijf 25 tot 30 dagen in contact met de schillen en pitten. Waarna de wijn voor 12 maanden op 25/30 hectoliter Franse eiken vaten verder rijpt. 

De Chiavanesca oftewel Nebbiolo voor de Valtellina groeit op hoog gelegen wijngaarden die door de Alpen beschermd worden tegen wind en storm, en die tegelijk profiteren van de milde warme bries die van het Comomeer opstijgt en de zuidelijke expositie. De hoogte zorgt voor afkoeling en de warme bries beschermt tegen de kou, tezamen zorgen ze voor een lang groeiseizoen dat garant staat voor aromatische complexiteit; de rotsachtige bodem op haar beurt geeft elegantie en mineraliteit.

De beste Valtellina verleidt met aanlokkelijke sensaties van rozen, rode bessen, kamfer, nieuw leer, groene kruiden, de levendige zuren en de gepolijste tannine en hartigheid. In de mond is ze gracieus, en lichtvoetiger en met lager alcoholgehalte dan Barolo en Barbaresco, zonder te verliezen aan diepte, finesse, en een schier eindeloos leven.

 

 

Land van herkomst Italië
Gebied Lombardije
Producent Dirupi
Druif Nebbiolo
Kleur Rood
% 13,5 % vol
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L