Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pinot Nero IGT 2020

Pinot Nero IGT 2020

€45,00
niet op voorraad
Pinot Nero uit Toscane, het leek ons een gotspe, veel te warm. Toch is dit Pinot Noir zoals hij hoort: elegant en verfijnd. Volgens eigenaar en wijnmaker Vincenzo, is 2020 de beste jaargang die hij ooit maakte.

Non spediamo in Italia!
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Pinot Nero uit Toscane, het leek ons een gotspe, veel te warm. Gelukkig hebben ze in Italië bergen, waar het ‘s nachts in ieder geval zo afkoelt dat je er Pinot Noir kunt maken zoals hij hoort: elegant en verfijnd. De Pinot Noir traditie is hier ook al een paar honderd jaar oud, dus waarom zouden wij het dan weer beter weten. We hebben er weer van geleerd, en de beloning kwam gelijk: de mooiste Italiaanse Pinot Noir die we ooit dronken.

In Civettaja, ongeveer 500 meter boven de zeespiegel, zijn de zomernachten vrij koel en helpen de wijnstok te ademen, de trossen om de gezondheid te blijven en de druiven om de zuurgraad, aroma's en elasticiteit van de schil te behouden. Ook pH is in overeenstemming met die van de Côte d'Or".

Pinot Noir alla Civettaja wordt gefermenteerd in kleine houten en cement vaten. Vervolgens ongeveer een jaar gerijpt in barrique en nog eens 10 maanden in cement.

De Pinot Nero van Podere della Civettaja heeft een heldere en kristallijne robijnrode kleur. De neus opent elegant op tonen van bosbes, bes, framboos en wilde pioen, daarna hints van oregano en musk. Met frisheid van fruit, een fijne tanninetextuur, een lange en hartige afdronk.

Lekker bij: Casentino-aardappeltortelli met ragu di porcini, gevederd wild, witvlees

Land van herkomst Italië
Gebied Toscane
Producent Podere della Civettaja
Druif Pinot Nero
Kleur Rood
% 14 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L