Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Merlot Opoka Cru 2017

Merlot Opoka Cru 2017

€59,95
op voorraad
Merlot kopen wij alleen als ie onweerstaanbaar is. Dit was de grote verassing van het eerste bezoek bij Marjan Simcic. Alle tonen die Merlot zo lekker kunnen maken worden aangetikt.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Merlot kopen wij alleen als ie onweerstaanbaar is. Dit was de grote verassing van het eerste bezoek bij Marjan Simcic. Alle tonen die Merlot zo lekker kunnen maken worden aangetikt: pruim, zwarte bes, jam, cacao, leer en wat tabak aan het eind. De mond is vlezig en zacht, met uitstekende frisheid. Stevig met veel lengte. Voor nu of over een paar jaar.

De Merlot Opoka heeft een fluweelachtige robijnrode kleur. Het aroma van rijpe pruimen en donkere bessen ontwikkelt zich geleidelijk tot de warmte van jam, leeraroma's en tabak. De eerste indruk is zoet. De smaak is zacht, rijk, stevig van structuur, met een mooie frisheid. 

De vergisting heeft plaats in een rvs vinificator, 30% van de druiven wordt niet ontsteeld. Na 28 dagen worden de druiven geperst. Daarna volgt een rijping van 48 maanden in barriques van 225 liter waarvan er 30% nieuw zijn. Vervolgens rijpt de wijn nog minimaal 6 maanden op de fles.

Lekker bij: vleesgerechten zoals wild en alle soorten rood vlees (gegrild, droog vlees). De wijn is uitstekend bij gerijpte, licht gekruide schapenmelkkazen.

4.5 van 5 sterren in Perswijn 2/23

Geur: rijp donker fruit, zoethout, paprika, tabak
Smaak: mooi intens, structuur, stijl, flinke lengte

Land van herkomst Slovenië
Gebied Goriška brda
Producent Marjan Simčič
Druif Merlot
Kleur Rood
% 14 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L