Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Lugana Cemento DOC 2016

Lugana Cemento DOC 2016

€21,50
op voorraad
De druiven van de oudste stokken, 40 jaar en ouder, maken deze wijn. Cemento slaat op de containers van poreus cement waarin de wijn vergist en rijpt. Wel een beetje contact met zuurstof maar geen houtsmaak.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Alessandro heeft als voorbeeld de Duitse Riesling en dat proef je hier: niet het zoet fruit maar wel de strakke mineraliteit. Heel mooi.

De druiven van de Cemento komen van wijngaarden die minstens 40 jaar oud zijn met diepe wortels en klei-kalkhoudende grond. Druiven worden met de hand geplukt, ontsteeld en gefermenteerd met de schil in niet-verglaasde natuurlijke cementtanks. Rijping op fijne droesem gedurende 10/12 maanden in tanks van niet-verglaasd beton. Verdere verfijning in de fles voor nog minimaal 6 maanden.

De aroma's zijn complex, met een kruidige noot. Met infusies van bloemen en fruit met wit vruchtvlees worden hints van witte peper en bittere amandel toegevoegd.
De structuur is tanninerijk en verticaal, met een zeer aanhoudende mineraliteit. De smaak is persistent en beslissend, met een zeer droge afdronk en een aanwezige tannine, maar niet samentrekkend.

Lekker bij: Antipasti, zoetwater vis zoals forel en snoekbaars, licht gevogelte denk aan kwartel maar ook bij zachte kazen

Land van herkomst Italië
Gebied Lombardije
Producent Cantina Marangona
Druif Trebbiano
Kleur Wit
% 13 % vol.
Hout gehad Nee
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L