Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Lambrusco Villa Picta 2021

Lambrusco Villa Picta 2021

€18,50
op voorraad
Lambrusco geeft gul schuimende wijn met uitbundig zoet rood fruit, ondersteund door goede zuren en fijne tannine. Hoewel ze heel dorstlessend lijkt is er nooit genoeg van!
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Lambrusco is een druivenfamilie met haar oorsprong in Italië. Ik geloof dat ze daarmee de enige originele Italiaanse druif is. (Niet) Toevallig heeft ze haar heimat gevonden in het gebied waar ook de beste salami en prosciutto vandaan komen: grofweg het Po-dal tussen Modena en Mantova; Lambrusco met charcuterie is een goddelijke combinatie!

Welke neef je ook treft, Salomino, Gasparossa, Sorbara of zoals hier Rubestri ze geeft gul schuimende wijn met uitbundig zoet rood fruit, ondersteund door goede zuren en fijne tannine.  Hoewel ze heel dorstlessend lijkt is er nooit genoeg van.

Metodo ancestrale is misschien wel de oudste manier om mousserende wijn te maken. De wijn  gaat in de fles met nog wat restsuiker en gist dan in de fles verder. Omdat de fles al dicht is ontsnapt het koolzuur niet, dus dit lost onder druk op in de fles en vormt de fijne mousse als de druk wegvalt. Vanwege het geringe suikergehalte waarmee de Cupella gebotteld wordt, valt de druk mee. De suiker vergist allemaal en daarom is de wijn beendroog. De wijn kan wat troebel zijn  of een bodempje hebben, want de fles wordt niet gedegorgeerd.

Land van herkomst Italië
Gebied Lombardije
Producent Villa Picta
Druif Lambrusco ruberti
Kleur Mousserend / Rood
% 11 % vol.
Hout gehad Nee
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L