Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Eloro Sciave DOC 2016

Eloro Sciave DOC 2016

€19,50
op voorraad
De mooiste Nero d'Avola uit het beste gebied voor deze druif. Sciave is de trots van Riofavara, net zo origineel als de San Basilio, of beter maar veel verfijnder en intenser. Een zondoorstoofde wijn, maar een met frisheid en doordrinkbaarheid.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

De mooiste Nero d'Avola uit het beste gebied voor deze druif. De arme kalkbodems geven genoeg vocht maar nauwelijks genoeg te eten. Dit zorgt voor wijn met genoeg zuur en groot rijpingspotentieel.

Sciave is de trots van Riofavara, net zo origineel als de San Basilio, of beter maar veel verfijnder en intenser. Een zondoorstoofde wijn, maar een met frisheid en doordrinkbaarheid.

De Eloro is met zijn intense robijnrode kleur met lichte paarsachtige tinten een prachtige wijn. De geur is typerend voor de Nero d'Avola van dit gebied, elegant en wild, complex, met hints van johannesbrood, zoethout en rode bessen; de smaak is rijk en evenwichtig, harmonieus en overtuigend.

De vinificatie voltrekt zich bij een gecontroleerde temperatuur, met dagelijks handmatig overpompen en neerslaan, zonder dat er extra gisten worden toegevoegd. De wijn gaat de kelder in voor minimaal 14/18 maanden op 90% nieuwe barriques en voor 10% op  tonneaux, gevolgd door verfijning op fles van minimaal 4 maanden.

Lekker bij: rood- of geroosterd en gegrild vlees, robuuste kazen zoals pecorino pepato, caciocavallo ragusa en met wild

Land van herkomst Italië
Gebied Sicilië
Producent Azienda Vinicola Riofavara
Druif Nero d'Avola
Kleur Rood
% 14 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L