Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Costa Toscana Rosso Il Debbio 2020

Costa Toscana Rosso Il Debbio 2020

€42,50
op voorraad
Met Il Debbio bewijst Falsini dat CabFranc een tweede thuis gevonden heeft aan de Toscaanse kust. En zeg nou eerlijk wie zou zich daar niet thuis voelen. Il Debbio is tegelijk vol en compact, fris en satijnzacht.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Met Il Debbio bewijst Falsini dat CabFranc een tweede thuis gevonden heeft aan de Toscaanse kust. En zeg nou eerlijk wie zou zich daar niet thuis voelen. Il Debbio is tegelijk vol en compact, fris en satijnzacht. Volop donker fruit als zwarte bes en pruim, maar ook gravel en cacao - proef zelf en ontdek nog veel meer. 

Het bijzondere is dat Cabfranc dus tegelijk helemaal rijp is - hier geen van de onrijpe tonen die als 'karakteristiek' gelden - zonder dat dit ten koste gaat van levendigheid. De energie spat er van af.

De druiven komen van een wijngaard in Castagneto Carducci - dat dorp met die bekende weg naar Bolgheri. Elk jaar kiest hij tijdens de oogst welke druiven in de Debbio gaan. Dertig procent van de druiven wordt niet van de tros gehaald (whole cluster fermentation), de fermentatie duurt ongeveer twee weken. Daarna rijpt de wijn tien maanden deels op hout en deels op amfoor.

17.5 pnt in Perswijn 4/23

Geur: fijn rokerig, kersen, cassis, aromatisch
Smaak: puur en elegant, mooie zuren, lichte tannine

Van deze tweede jaargang van Il Debbio zijn slechts 2315 flessen gemaakt. 

Land van herkomst Italië
Gebied Toscane
Producent Emiliano Falsini
Druif Cabernet Franc
Kleur Rood
% 14 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L