Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Adarmando Bianco Dell Umbria IGT 2021

Adarmando Bianco Dell Umbria IGT 2021

€29,75
op voorraad
Trebbiano spoletino heeft gelukkig niets te maken met de neutrale Trebbiano toscano. Eigenlijk weet niemand wat het is. Slechts dat je er geweldige witte wijn van maakt.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Een geweldige witte wijn uit de heuvels van Sagrantino is herontdekt en uiteindelijk gerealiseerd in deze Trebbiano Spoletino, een traditionele wijnstok met grote elegantie en charme. Vernoemd naar zijn opa van zijn moederskant. 

De wijn is onderworpen aan een minimaal zwavelregime. De fermentatie vindt plaats met natuurlijke gisten in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. Daarna blijft de wijn twaalf maanden op de droesem in de tanks om meer smaak op te nemen. Gedurende die tijd ondergaat het een secundaire (malolactische) gisting om de zuurgraad te verzachten. Gebotteld zonder klaring of filtering, rijpt het vervolgens nog zes tot negen maanden voordat het wordt vrijgegeven.

Het resultaat is een verbluffende witte wijn die een lange levensduur en een spectaculaire evolutie kent. Kortom, dit is een van de mooiste witte wijnen van Italië.

Lekker bij: jongere Adarmando is uitstekend bij zoetwatervissen, Prosciutto of Fritto Misto. Oudere Adarmando zijn lekker bij truffelgerechten, parelhoen, fazant, kalkoen en oude kazen.

Land van herkomst Italië
Gebied Umbrië
Producent Tabarrini
Druif Trebbiano Spoletino
Kleur Wit
% 13,5 % vol.
Hout gehad Nee
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L