-
Gratis verzending vanaf € 95,00.
-
Elke wijn per fles te bestellen.
-
Telefoon: +31-(0)6-47888757
-
Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Het ripassoproces: Om Amarone te maken worden de druiven gedroogd. Dit duurt een maand of drie. Als de Amarone na vinificatie van de druivenschillen wordt gescheiden krijgt de Valpolicella die geselecteerd is om Ripasso te worden een korte hergisting op deze marc. Deze tweede gisting heet ri-passo.
Hierna rijpt na de wijn 24 maanden rijpt op tonneaux.
Het gevolg: de Valpolicella Ripasso 2019 heeft een procentje meer alcohol maar vooral een rijkere aan passito refererende smaak met zwarte kers, rabarber, hints van chocolade, kruiden, bosbessen en kaneel verdiept met wat rijpingsaroma’s. In de mond een fluweelzachte textuur en evenwichtige tannine. De wijn is droog en het alcoholgehalte is in balans met fluweelachtige tannine wat een uitstekende drinkbaarheid garandeert.
Land van herkomst | Italië |
Gebied | Veneto |
Producent | Rubinelli Vajol |
Druif | 50% Corvina, 25% Corvinone, 15% Rondinella, 5% Molinara, 5% Oseleta |
Kleur | Rood |
% | 13,5 % vol. |
Hout gehad | ja |
Biologisch | Nee |
Inhoud | 0,75L |