Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Ridolfo IGT Toscana Rosso 2016

Ridolfo IGT Toscana Rosso 2016

€135,00
op voorraad
Dit is een nieuwe wijn van Montegrossi die alleen op Magnum uitkomt. Marco is er heel trots op. Het is een cuvée van Pugnitello en Cabernet Sauvignon. Heeft zeker nog vijf jaar kelder nodig.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Ridolfo ontstond op een vatproeverij van Marco Ricasoli Firidolfi met zijn oenoloog Attilio Pagli, een glas Cabernet ging bij een glas Pugnitello en beide waren overtuigd van de blend. Ontstaan uit baldadigheid of intuïtie, Ridolfo is de nieuwe trots van Montegrossi. 

Zoals Marco Ricasoli het karakter van de Monti in de Geremia wil uitdrukken met wijnstokken vanuit Bordeaux, doet de Ridolfo dat met deels Chianti-druiven en een deel internationale druiven. De wijn bestaat uit  Cabernet Sauvignon (50%) en Pugnitello (50%). Uitsluitend gerijpt in medium geroosterde Allier-barriques gedurende een periode van ongeveer 24 maanden, na het bottelen en zonder filtratie wordt het 36 maanden op fles in de kantine. Vanzelfsprekend volledig biologisch.

De visie van de oenoloog
“De Cabernet geeft het naar mijn mening de zijdezachte tannine en in de neus intrigerende en complexe tonen van aromatische kruiden. Aan de andere kant geeft de Pugnitello zoveel rustiek dat het minder aristocratisch is. Tegelijkertijd maakt het het boeiender en wil je het blijven ontdekken.” Attilio Pagli

Een absolute wijnklassieker oftewel SUPERTUSCAN maar dan uit de Chianti. Met een bewaarpotentieel van 20 jaar. De eerste jaargang kreeg van Vinous gelijk 98 punten.

Lekker bij: gestoofde runderwang, wildmedaillons met bosbessensaus, spiesjes met geroosterd vlees, gegrilde duif, duif met gekarameliseerde vijgen en mosterd of venkelsalami (finocchiona) ragù gevulde ravioli met toscaanse pecorinosaus & wilde venkelolie

Land van herkomst Italië
Gebied Toscane
Producent Rocca di Montegrossi
Druif Cabernet Sauvignon , Pugnitello
Kleur Rood
% 15 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 1,5L