Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Puglia Susumaniello La Marchesana IGT 2022

Puglia Susumaniello La Marchesana IGT 2022

€12,50
op voorraad
Susumaniello is een lang vergeten druivensoort uit Apulië met aroma's van rijp rood fruit zoals kersen aangevuld met kruidige nuances zoals peper en kruidnagel. In de mond sappig gul en met behoorlijk wat lengte.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Polvanera heeft veel wijngaarden bijgeplant. Van deze jonge stokken maken ze nu een serie cépage-wijnen waar deze Susumaniello er een van is. Susumaniello is een oude druivensoort uit Apulië, waar heel lang niets mee gedaan is. Nu wint ze echter snel aan interesse en populariteit. De druiven geven over het algemeen minder alcohol dan primitivo, fijnere tannine dan negroamaro en behouden zelfs in het hete Apulië goede zuren. Het zijn goed gemaakte wijnen met de gulheid van Puglia en de frisse en zuivere stijl van Polvanera.

De aroma's zijn vaak intens met tonen van rijp rood fruit zoals kersen en bessen, aangevuld met kruidige nuances zoals peper en kruidnagel. In de mond sappig gul en met behoorlijk wat lengte.

Lekker bij de bbq, en dus bij veel gebraad en gestoofd vlees, fijne tannine maken dat het ook zonder iets lekker wegdrinkt. 

Land van herkomst Italië
Gebied Apulië
Producent Cantine Polvanera
Druif Susumaniello
Kleur Rood
% 14,5 % vol.
Hout gehad Nee
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L