Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Gran Lareyn Lagrein 2018

Gran Lareyn Lagrein 2018

€29,50
op voorraad
Van Lagrein kun je zowel een lichte rosé, een frisse rode, als een stevige, kruidige rode wijn maken. De Gran Lareyn zit in de laatste categorie met haar intense kleur en krachtige maar verrassend zachte smaak vol rijp fruit en kruidigheid.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

De Gran Lareyn is robijnrood met paarse tinten. Intens fruitige neus: bessen, eucalyptus, viooltjes, donkere kruiden en vanille. Goede zuren en mooie zachte tannines.

Loacker stopt 40% van zijn druiven in een Barrique een vat van 225 liter voor 2 jaar. 10% gaat in een Tonneau een houten vat van 500 liter voor 12 maanden en 50% gaat in een groot houtenvat van 3200 liter voor 12 maanden. Daarna rijpt de wijn nog eens 12 maanden op de fles. 

Weetje over Lareyn: "In de kraal Formigar, waar prins Tocol ooit feesten vierde, waar de wijn de harten van zijn gasten verwarmde, speelde de harpiste Lareyn liederen van de bergen en van de duistere mythen uit vroeger tijden, die behoren tot het rijk van de zilveren bergen , naar de tafels van helden van Ey de Nét, Men de Fiér en Dolasilla. (Uittreksel uit het boek van Hubert Mumelter “Wijn uit Rätien”)."

Lekker bij: wild, gebraad, donker vlees of harde kaas.

Land van herkomst Italië
Gebied Trentino Alto Adige
Producent Loacker Schwarhof
Druif Lagrein
Kleur Rood
% 14 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L