Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Erbaluce di Caluso 13 Mesi DOCG 2021

Erbaluce di Caluso 13 Mesi DOCG 2021

€29,95
op voorraad
Favaro stopt de beste druiven in de 13 Mesi. De wijn vergist en rijpt geheel op eivormige cementen vaten. Dit is een heel energieke wijn met veel spanning, levendige zuren, zilt en minerale tonen.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

De "13 maanden" Erbaluce di Caluso DOCG geproduceerd door Benito Favaro is een Erbaluce van het hoogste niveau, een top-interpretatie van een vaak onderschatte druif. Het is de verdienste van de familie Favaro om het oneindige potentieel te erkennen van een inheemse witte druif, in een regio, Piemonte, die traditioneel krachtige, rode wijnen biedt. De oorsprong van deze druif, wiens naam is afgeleid van Alba Lux, is onzeker, wat heeft geleid tot de geboorte van tal van populaire legendes. Camillo Favaro heeft als geen ander het potentieel begrepen en maakt wijnen van grote kwaliteit.

De Cavana-wijngaard met zuidelijke expositie heeft een bodem van kiezels en klei. De stok groeit volgens het pergola-systeem. Dit houdt de druiven ver weg van de kou en vochtigheid op de grond.

De vinificatie is zeer zorgvuldig. Er is een korte prefermentatieve inweking voor de extractie van geur en smaakstoffen en nadrukkelijk niet van tannine. Daarna vergist het most in eivormige cementen vaten. Waarin ze ook rijpt op de 'lie' om net na de volgende oogst gebotteld te worden, vanwaar de naam: '13 maanden'.

De "13 maanden" Erbaluce di Caluso is een complexe en verfijnde witte wijn met een boeket van citrus, appel en jasmijn. Dit is een heel energieke wijn met veel spanning, levendige zuren, zilt en minerale tonen.

De wijnen van Camillo Favaro rijpen enorm goed! Het is aan te raden ook wat flessen weg te leggen om in de komende toen jaar te drinken.

Lekker bij: hoofdgerechten op basis van vis, pasta op basis van vis of rijstgerechten

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Favaro Benito
Druif Erbaluce
Kleur Wit
% 13 % vol.
Hout gehad Nee
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L