Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Campania Greco IGT 2021

Campania Greco IGT 2021

€26,75
op voorraad
Een van de beste witte wijnen van Italië. Op zijn best in combinatie met eten. Spannende geuren van zomers fruit en vuurwerk. Vini d'Italia, de gids voor Italiaanse wijn, noemde Pietracupa in de 2013 uitgave een van 's werelds beste witte wijnmakers.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Een van de beste witte wijnen van Italië. Op zijn best in combinatie met eten. Spannende geuren van zomers fruit en vuurwerk.

Vini d'Italia, de toonaangevende gids voor Italiaanse wijn, noemde Pietracupa in de 2013 uitgave een van 's werelds beste witte wijnmakers. Natuurlijk speelt de Fiano Cupo daarin een rol, maar belangrijker is zijn werk met de Greco di Tufo. Pietracupa is er in geslaagd van de Greco-druif wijn te maken die geen zuidelijke referentie meer heeft, maar zich afhankelijk van het jaar beter laat vergelijken met een Moesel Riesling of een Chablis, zonder overigens ooit zijn onvergelijkbare karakter te verliezen.

Vanaf 2018 heeft Pietracupa de wijnen gedeclasseerd, van DOCG naar Campania IGT. Dit bespaart hen aan bureaucratie. Aan de kwaliteit van de wijn is gelukkig niets veranderd.

Lekker bij: alle gerechten op basis van vis, zeevruchten en schaaldieren. Ook ideaal bij risotto en zachte kazen.

Land van herkomst Italië
Gebied Campanië
Producent Pietracupa
Druif Greco
Kleur Wit
% 12,5 % vol.
Hout gehad Nee
Biologisch Nee
Inhoud 0,75L