Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2018

Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2018

€33,50
op voorraad
De beste druiven en een veel langere inweking en een langere houtrijping, onderscheiden deze Riserva van de annata. Het gevolg is een veel intensere en ook wat strengere wijn.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Deze Nobile di Montepulciano is ontstaan ​​door het pure gebruik van een grote rode druivensoort die op grote schaal wordt verbouwd in Toscane, Sangiovese, in dit gebied met de bijnaam Prugnolo Gentile. De wijnstokken worden geteeld door Le Berne met het guyot-systeem op percelen gelegen in het gehucht Cervognano, op een hoogte van ongeveer 350 meter boven de zeespiegel. De oogst vindt plaats in de tweede week van oktober. De most fermenteert spontaan dankzij de aanwezigheid van inheemse gisten, die lange tijd op de schil macereren, met intense aanvankelijke overpompen en neerslaan. De laatste rijping vindt plaats gedurende 24 maanden zowel in grote Slavische eikenhouten vaten als in kleinere eikenhouten vaten.

De Nobile di Montepulciano gemaakt door Le Berne presenteert met een robijnrode kleur, met een mooie lading en intensiteit. De neus begint met donker fruit dat langzaam plaats maakt voor fascinerende tonen van kruiden die langzaam en meer naar voren komen. In de mond is het vol, rond en breed, met een geurige slok met goed bewerkte tannines en een aanhoudende aromatische afdronk.

17 pnt Perswijn 4/23

Geur: zwoel en intens, chocola, warm, pruimen, kruiden
Smaak: rijp en verleidelijk, zacht, goede tannine

Lekker bij: vleesgerechten, gegrild, gestoofd of gebakken, bij oude kazen zoals de Pecorino di Pienza

Land van herkomst Italië
Gebied Toscane
Producent Podere Le Berne
Druif Sangiovese
Kleur Rood
% 14 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Nee
Inhoud 0,75L