Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Vin Santo del Chianti Classico DOC 2011

Vin Santo del Chianti Classico DOC 2011

€75,00
op voorraad
Vin Santo is geen wijn om te drinken, 'nosing' zou beter zijn. En als dan na heel lang snuffelen alle aroma's je neus gestreeld hebben, neem je een heel klen slokje. Meer is niet nodig: de intensiteit en lengte zijn overweldigend.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Rocca di Montegrossi's Vinsanto wordt geproduceerd uit Malvasia Bianca del Chianti. Het is bijzonder geschikt voor de productie van dit soort wijn dankzij de aromatische rijkdom, de dikte van de schil van de druiven en hun neiging tot oxideren. De druiventrossen worden één voor één opgehangen aan netten in een goed geventileerde ruimte onder de spanten. Alle netten hingen aan rails. Tijdens de droogfase worden de druiven aangetast door edele rotting (botrytis cinirea), die onderscheidende, opvallende kenmerken geeft. Dankzij de rails kunnen arbeiders de netten verschuiven en zich een weg banen door de droogruimte om druiven te verwijderen die beginnen te verslechteren. Deze bewerking wordt elke week uitgevoerd tot de persing, die meestal in januari volgend op de oogst plaatsvindt. Aan het einde van deze periode van 3-4 maanden zijn de druiven behoorlijk geconcentreerd, met een hoog suikergehalte.

Ze worden voorzichtig geperst en de aldus verkregen most gaat in kleine vaten (50 en 100 liter) van verschillende houtsoorten (kersen, eik, moerbei) waarin het fermenteert en rijpt gedurende een periode van 6-7 jaar. De resulterende wijn is briljant amber. In de mond is het fluweelzacht, met intense, complexe aanhoudende aroma's van abrikoos, gedroogde vijg, geroosterde amandel, dadel, karamel en koffie. 

De jaarlijkse productie is minder dan 2.000 0,375 Het flessen, een minuscule hoeveelheid (de opbrengst van druiven in wijn is minder dan 10%). Met andere woorden, deze wijn is niet gemaakt volgens commerciële logica, maar zoals Marco Ricasoli opmerkt, is dit "poëzie om te schenken".

Lekker bij: uitstekende meditatiewijn, met droge koekjes of crème brûlée, en het zal ook goed werken met blauwe kaas of foie gras.

Land van herkomst Italië
Gebied Toscane
Producent Rocca di Montegrossi
Druif Malvasia Bianca del Chianti
Kleur Dessertwijn
% 13 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,375L