Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Rosso di Montalcino DOC 2021

Rosso di Montalcino DOC 2021

€24,50
op voorraad
Dit is een Sangiovese waar we al lang naar op zoek zijn. De tannine is ongelooflijk rijp en krast niet maar streelt, het rode fruit is kraakvers en geeft de wijn sappigheid. Sangiovese met veel smaak maar zonder spierballenvertoon.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

De Rosso di Montalcino van Tricerchi is een Sangiovese waar we al lang naar op zoek zijn. Hij combineert kers, aardbei en wat florale tonen met een lichte kruidigheid. De tannine is ongelooflijk rijp en krast niet maar streelt, het rode fruit is kraakvers en geeft de wijn sappigheid. Sangiovese met veel smaak maar zonder spierballenvertoon. Sangiovese met onweerstaanbare elegantie.

Een 100% SANGIOVESE Rosso di Montalcino, geraffineerd gedurende 12 maanden in grote Slavonische eikenhouten vaten. De Rosso di Montalcino drukt de kracht uit van de wijnstokken en van de bodem van de wijngaarden Vigna del Piano en de Vigna dei cipressi.

De kleur is helder en intens robijn.
Het aroma is complex, met hints van aardbei, kersenjam, licht kruidig met bloemige en minerale tonen. De smaak evenwichtig, intens, met dichte en elegante tannines met een lange hartige, minerale afdronk.

Lekker met: wit vlees, halfgekruide kazen, pasta.

Land van herkomst Italië
Gebied Toscane
Producent Castello Tricerchi
Druif Sangiovese
Kleur Rood
% 14 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L