Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Brunello di Montalcino DOCG 2018

Brunello di Montalcino DOCG 2018

€49,50
op voorraad
Met deze 2018 heeft Tricerchi de stijl gevonden die past bij de ligging in het koelere noordelijke deel van Montalcino: een open transparante stijl met veel spanning, mooie zuren en ragfijne tannine. Een van de beste Brunello's van de 2018 jaargang!
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Een van de beste Brunello's van de 2018 jaargang!

Tricerchi maakt nog maar sinds 2013 zelf wijn. Ze hebben inmiddels hun stijl gevonden die heel goed past bij hun ligging. In het koelere noordelijke deel van Montalcino kunnen de druiven optimaal rijpen zonder een hoog alcoholgehalte te bereiken. De stijl die hier bij past is een open transparante stijl met veel spanning, mooie zuren en ragfijne tannine. 

De Brunello van Castello Tricerchi rijpt meer dan 2 jaar op eikenhoutenvaten. De druiven worden hand geoogst uit de wijngaarden van Vigna del Castello en Vigna del Velo welke liggen op 290 meter boven zeespiegel. 

De kleur is helder met intens robijn. Het aroma is elegant, intens, territoriaal met noten van rijpe kersen en bloedsinaasappel, schoon en puur. Kruidige tonen en uitgesproken bloemig. De smaak typisch, intens en aanhoudend. Mooie en harmonieuze tannines, uitgesproken zuurgraad waardoor een lange bewaartijd mogelijk is maar 2018 nodigt eigenlijk al direct tot drinken uit.

Lekker bij rood vlees, gekruide kazen en wild.

Land van herkomst Italië
Gebied Toscane
Producent Castello Tricerchi
Druif Sangiovese
Kleur Rood
% 14 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L