Direct naar de content
  • 13.6° celsius
  • Zonuren: 2.040 uur
  • 58.237 hectare
  • 4.733.000 hectoliter
  • 21 %

Emilia-Romagna is een wijngebied in Noord-Italie. Het heeft de toepasselijke bijnaam “de buik van Italië” gekregen. Mede dankzij de vele culinaire specialiteiten die in de verschillende steden gemaakt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de parmaham, Mortadella di Bologna, de Parmezaanse kaas en de ravioli.

Een van de kenmerken van de wijnen uit Emilia is dat ze vrijwel nooit zwaar alcoholisch zijn, maar juist licht en fris. Dit heeft te maken met het klimaat en de plek van de verschillende wijngaarden. Denk aan de Lambruso en de Gutturnio.

In Romagna worden daarentegen steeds forsere wijnen gemaakt. Althans door die boeren die de massa productie achte zich hebben gelaten en zich op kwaliteit concentreren. Hun Sangiovese di Romagna vormt inmiddels een serieuze concurrent voor de de grote Toscaanse wijnen.

  • Wit
  • 2017
  • 13,0% vol.
  • Bio
€ 13,50
per fles

Producent:
Tre Monti
Druif:
Albana

  • Wit
  • 2015
  • 13,5% vol.
  • Bio
€ 19,75
per fles

Producent:
Tre Monti
Druif:
Albana

  • Wit
  • 2017
  • 14,0% vol.
  • Bio
€ 25,00
per fles

Producent:
Tre Monti
Druif:
Albana

  • Rood
  • 2017
  • 13,0% vol.
  • Bio
€ 9,95
per fles

Producent:
Tre Monti
Druif:
Sangiovese

  • Rood
  • 2015
  • 14,5% vol.
  • Bio
€ 17,50
per fles

Producent:
Tre Monti
Druif:
Sangiovese

Emilia-Romagna is een wijngebied in Noord-Italie. Het heeft de toepasselijke bijnaam “de buik van Italië” gekregen. Mede dankzij de vele culinaire specialiteiten die in de verschillende steden gemaakt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de parmaham, Mortadella di Bologna, de Parmezaanse kaas en de ravioli.

Een van de kenmerken van de wijnen uit Emilia is dat ze vrijwel nooit zwaar alcoholisch zijn, maar juist licht en fris. Dit heeft te maken met het klimaat en de plek van de verschillende wijngaarden. Denk aan de Lambruso en de Gutturnio.

In Romagna worden daarentegen steeds forsere wijnen gemaakt. Althans door die boeren die de massa productie achte zich hebben gelaten en zich op kwaliteit concentreren. Hun Sangiovese di Romagna vormt inmiddels een serieuze concurrent voor de de grote Toscaanse wijnen.

De wijnen van het wijngebied Emilia-Romagna zijn over het algemeen niet zo opwindend. Lambrusco is een populaire wijn uit de Emilia. Na jaren van neergang is het nu wachten op de een nieuwe hype. De producenten zijn er klaar voor: nooit was de Lambrusco zo lekker.

In Romagna vind je vooral heel veel Sangiovese (rood). Afhankeljk van de opbrengst per hectare levert ze heel lichte bulk, of wijnen die zich kunnen meten met de beste Toscaners.

De hoogst aangeschreven wite wijn is de Albana di Romagna, gemaakt van de Albana-druif. De eerste Italiaanse witte wijn met de DOCG-status. Vooral de Passito's zijn sensationeel, maar een goed gemaakte droge versie kan ook heel verrassend zijn.

Deel en vertel anderen

Veilig online betalen

U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen. Kijk gerust verder op de site.

Wanneer u een wijn heeft gevonden die u zou willen hebben, dan geeft u een aantal aan en klikt u op de knop: Voeg toe. Uw selectie verschijnt dan in uw winkelwagen.