Direct naar de content
Sangiovese di Romagna Riserva Petrignone DOC
  • Italië Italië
  • Emilia Romagna
  • Sangiovese
  • Rood
  • 2015
  • 14.5 % vol.
  • 0.75 l
  • Biologisch

De beste Sangiovese di Romagna die Vittorio Navacchia maakt. Direct aangenaam Italiaans: rood fruit, frisse zuren en heerlijke tannine. Maar leg hem ook gerust een jaar of tien weg.

Op voorraad
€ 17,50
per fles

Beschrijving

De beste Sangiovese di Romagna die Vittorio Navacchia maakt. Direct aangenaam Italiaans: rood fruit, frisse zuren en heerlijke tannine. Maar leg hem ook gerust een jaar of tien weg.


Emilia Romagna

Emilia-Romagna is een wijngebied in Noord-Italie. Het heeft de toepasselijke bijnaam “de buik van Italië” gekregen. Mede dankzij de vele culinaire specialiteiten die in de verschillende steden gemaakt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de parmaham, Mortadella di Bologna en de Parmezaanse kaas.

Lees meer over Emilia Romagna

Tre Monti

Tre Monti In Romagna kan bijna alles wat in Toscane kan, alleen geloofde niemand erin. Toen Sergio Navacchia Tre Monti stichte stond hij daarmee waarschijnlijk ook aan de basis van een hele serie mooie wijnen die er tegenwoordig vandaan komen.

Lees meer over Tre Monti

De druif(ven) in Sangiovese di Romagna Riserva Petrignone DOC

Sangiovese druif

Italiës belangrijkste blauwe druif. Ze rijpt vrij laat. En geeft de wijn meestal een niet te donkere kleur, presente tannine en behoorlijk zuur mee.

Sangiovese tref je in heel Midden en Zuid Italië aan. Maar vooral in Toscane maken ze er heel mooie wijnen van zoals Chianti, Vino Nobile en Brunello di Montalcino. 

Buiten Italië komt ze nauwelijks voor op wat experimenten in Astralië en Californië na.

Aroma‘s

Iris, kersen, viooltjes, zwarte bessen

Deel en vertel anderen

Veilig online betalen

U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen. Kijk gerust verder op de site.

Wanneer u een wijn heeft gevonden die u zou willen hebben, dan geeft u een aantal aan en klikt u op de knop: Voeg toe. Uw selectie verschijnt dan in uw winkelwagen.