Direct naar de content
Rubicon Bianco Thea IGT
  • Italië Italië
  • Emilia Romagna
  • geen
  • Wit
  • 2015
  • 13.5 % vol.
  • 0.75 l
  • Biologisch

Thea Bianco een wijn met een extreem weelderige neus vol bloesem en bijna gedroogd fruit en een volle rijke smaak perfect in balans gehouden door de mooie zuren. Je proeft in deze wijn de overvloed van de streek en de wijnmakers gulheid.

Op voorraad
€ 19,75
per fles

Beschrijving

Vittorio dacht ooit dat hij zijn passito kon pimpen met Gros Manseng, daar wordt in Zuidwest Frankrijk ook zoete wijn van gemaakt. Misschien durfde hij het toch niet aan zo’n traditionele wijn te verbasteren, of hij was gewoon net als ik verliefd op de droge wijn van deze stokken. In iedere geval de Passito is 100% Albana gebleven en de Gros Manseng ging in de ‘blend aziendale’ Thea Bianco. Gros Manseng geeft in het klimaat van Romagna dat een stuk zwoeler is dan dat van het Franse zuidwesten nog steeds een wijn met veel zuren, maar ook een met een extreem weelderige neus vol bloesem en bijna gedroogd fruit en een volle rijke smaak perfect in balans gehouden door de mooie zuren. Je proeft ook in deze wijn de overvloed van de streek en Vittorio’s gulheid.

Emilia Romagna

Emilia-Romagna is een wijngebied in Noord-Italie. Het heeft de toepasselijke bijnaam “de buik van Italië” gekregen. Mede dankzij de vele culinaire specialiteiten die in de verschillende steden gemaakt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de parmaham, Mortadella di Bologna en de Parmezaanse kaas.

Lees meer over Emilia Romagna

Tre Monti

Tre Monti In Romagna kan bijna alles wat in Toscane kan, alleen geloofde niemand erin. Toen Sergio Navacchia Tre Monti stichte stond hij daarmee waarschijnlijk ook aan de basis van een hele serie mooie wijnen die er tegenwoordig vandaan komen.

Lees meer over Tre Monti

Een aantal recepten die lekker zijn bij Rubicon Bianco Thea IGT

Risotto al Sagrantino

  • Voorgerecht
  • Risotto
  • Gemakkelijk
  • tot 20 min

Risotto gemaakt met een stevige wijn vind je in heel Italië. In dit recept hebben we voor Sagrantino gekozen, maar evengoed kunt u een Amarone, een Teroldego of een Montepulciano gebruiken. (Of u pakt gewoon het restant van de rode wijn van de avond ervoor.) Kaas of geen kaas toevoegen hangt een beetje af van hoe goed de wijn was die u gebruikte, de kaas verbergt eventuele gebreken van de wijn, maar doet bij gebruik van een goede wijn ook afbreuk aan de transparante eenvoud van het gerecht...

Bekijk het recept.

Deel en vertel anderen

Veilig online betalen

U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen. Kijk gerust verder op de site.

Wanneer u een wijn heeft gevonden die u zou willen hebben, dan geeft u een aantal aan en klikt u op de knop: Voeg toe. Uw selectie verschijnt dan in uw winkelwagen.