Direct naar de content
Rosso di Montefalco DOC
  • Italië Italië
  • Umbrië
  • Sangiovese
  • Rood
  • 2014
  • 14.0 % vol.
  • 0.75 l

De Rosso di Montefalco is niet het kleine broertje van de Sagrantino maar een heel andere wijn. Het is een cuvée van Sangiovese, Sagrantino en Barbera en ze rijpt 18 maanden op barrique of grote fusten. 

Op voorraad
€ 19,75
per fles

Beschrijving

De Rosso di Montefalco is niet het kleine broertje van de Sagrantino maar een heel andere wijn. Het is een cuvée van Sangiovese, Sagrantino en Barbera en ze rijpt 18 maanden op barrique of grote fusten. 

Krachtige rode wijn met zwoele aanzet en lange afdronk. In neus en smaak rijp rood fruit, florale tonen, specerijen van het hout en kruidigheid van de Sagrantino.

Umbrië

Het wijngebied Umbrië ligt in het midden van Italië. Umbrië wordt ook wel het land van Fransiscus van Assisi genoemd. Het wijngebied Umbrië staat bekend om haar groene en lichtheuvelachtige gebied. Deze heuvels staan voornamelijk vol met wijn en olijfgaarden.

Lees meer over Umbrië

Giampaolo Tabarrini

Giampaolo Tabarrini Giampaolo was tien jaar geleden 'the new kid on the block', eindelijk iemand die de hegemonie van Caprai betwistte. Inmiddels is hij een van de beste interpreten van de Sagrantino. En heeft hij ook nog eens een van Midden-Italies veel belovendste witte druiven: de Trebbiano Spoletino uit de vergetelheid gered.

Lees meer over Giampaolo Tabarrini

De druif(ven) in Rosso di Montefalco DOC

Sangiovese druif

Italiës belangrijkste blauwe druif. Ze rijpt vrij laat. En geeft de wijn meestal een niet te donkere kleur, presente tannine en behoorlijk zuur mee.

Sangiovese tref je in heel Midden en Zuid Italië aan. Maar vooral in Toscane maken ze er heel mooie wijnen van zoals Chianti, Vino Nobile en Brunello di Montalcino. 

Buiten Italië komt ze nauwelijks voor op wat experimenten in Astralië en Californië na.

Aroma‘s

Iris, kersen, viooltjes, zwarte bessen

Sagrantino druif

De Sagrantino druif bestaat al eeuwen op het heuvelachtige gebied van Umbrië. 

Aroma‘s

Bosfruit, cassis en bessen

Een aantal recepten die lekker zijn bij Rosso di Montefalco DOC

Risotto al Sagrantino

  • Voorgerecht
  • Risotto
  • Gemakkelijk
  • tot 20 min

Risotto gemaakt met een stevige wijn vind je in heel Italië. In dit recept hebben we voor Sagrantino gekozen, maar evengoed kunt u een Amarone, een Teroldego of een Montepulciano gebruiken. (Of u pakt gewoon het restant van de rode wijn van de avond ervoor.) Kaas of geen kaas toevoegen hangt een beetje af van hoe goed de wijn was die u gebruikte, de kaas verbergt eventuele gebreken van de wijn, maar doet bij gebruik van een goede wijn ook afbreuk aan de transparante eenvoud van het gerecht...

Bekijk het recept.

Deel en vertel anderen

Veilig online betalen

U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen. Kijk gerust verder op de site.

Wanneer u een wijn heeft gevonden die u zou willen hebben, dan geeft u een aantal aan en klikt u op de knop: Voeg toe. Uw selectie verschijnt dan in uw winkelwagen.