De ietwat lichtere tweede wijn van Montalcino is een volle gestructureerde rode wijn. 'Schandalig lekker,' volgens Harold Hamersma.
De ietwat lichtere tweede wijn van Montalcino is een volle gestructureerde rode wijn. Deze Rosso komt het best tot zijn recht in combinatie met het juiste eten, bv. gegrild vlees, Pecorino-kaas of een Toscaanse bonensoep.
Het wijngebied Toscane is een wijngebied in centraal Italië. De bodem van Toscane kent veel ijzer, koper, pyriet, mangaan en calcium.
Lees meer over Toscane
De familie Loacker komt uit Bolzano daar zijn zij in 1979 begonnen als eerste biodynamische wijnbouwer in Italië. In 1995 hebben ze het Corte Pavone in Montalcino overgenomen. Ook hier werken ze biodynamisch.
Lees meer over Loacker Corte Pavone
Italiës belangrijkste blauwe druif. Ze rijpt vrij laat. En geeft de wijn meestal een niet te donkere kleur, presente tannine en behoorlijk zuur mee.
Sangiovese tref je in heel Midden en Zuid Italië aan. Maar vooral in Toscane maken ze er heel mooie wijnen van zoals Chianti, Vino Nobile en Brunello di Montalcino.
Buiten Italië komt ze nauwelijks voor op wat experimenten in Astralië en Californië na.
Iris, kersen, viooltjes, zwarte bessen
U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen. Kijk gerust verder op de site.
Wanneer u een wijn heeft gevonden die u zou willen hebben, dan geeft u een aantal aan en klikt u op de knop: Voeg toe. Uw selectie verschijnt dan in uw winkelwagen.