Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Verduno Pelaverga DOC 2021

Verduno Pelaverga DOC 2021

€16,95
niet op voorraad
Pelaverga, een lichte wijn die niet alleen de eerste slok lekker is, maar een heuse dorstlesser blijkt met haar betoverende neus vol bloemen, fruit, groene kruiden en peperigheid, haar zachte tannine en enorme doordrinkbaarheid.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Fabio, wijnmaker-eigenaar van Burlotto, vertelde dat de Pelaverga vroeger weggegeven werd - er was geen belangstelling voor. Inmiddels is alles anders. Nu is het zo'n wijn die je nooit kunt kopen. Ze past dan ook goed bij de actuele voorkeur voor niet te zware wijnen, die niet alleen de eerste slok lekker zijn, maar een hele fles. Pelaverga doet dat met zijn betoverende neus vol bloemen, fruit, groene kruiden en peperigheid en haar zachte tannine.

Lekker bij: gegrilde zeeduivel met spek, pasta met spek, gegrilde worstjes 

Oogsten gaat met de hand en zorgvuldig indien nodig selecteert Burlotto de beste druiven. Vervolgens gaan de druiven in dozen van maximaal 20 kg en worden ze naar de kelder vervoerd. De trossen worden ontsteeld en de most verplaatst zich door de zwaartekracht (vallen) naar open Franse eiken vaten en open roestvrijstalen tanks waar alcoholische gisting plaatsvindt. Tijdens de maceratie pompt Burlotto dagelijks delicaat over. Uiteraard wordt de temperatuur geregeld om de typische aromatiek van de druif te behouden.

Malolactische gisting en daaropvolgende rijping in roestvrijstalen tanks tot het late voorjaar, wanneer de wijn wordt gebotteld. In sommige jaargangen is kiest Burlotto er voor om een korte verfijning in grote houten vaten te doen.

Optimale serveertemperatuur tussen 14 en 18°.

Helaas is de 2020 uitverkocht, de 2021 komt volgend jaar juni binnen!

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Comm. G.B. Burlotto
Druif Pelaverga
Kleur Rood
% 13,5 % vol.
Hout gehad
Biologisch
Inhoud 0,75L